PODCAST LIVE

26 Iulie 2020

Podcast-urile au devenit destinația ideală pentru știri, divertisment, educație și sfaturi. Sunetul vocii gazdei emană încredere și oferă ascultătorilor un sentiment de încredere și autoritate pentru a oferi îndrumări pe care le pot folosi. Videoclipurile live fac un pas mai departe.

Întrucât videoclipul live domină algoritmii sociali și atrage atenția spectatorilor mobili în creștere, este ceva ce podcasterii nu mai pot ignora ca metodă viabilă pentru creșterea publicului, extinderea fluxurilor de publicitate / venituri și crearea unei conversații bidirecționale în timp real .

Avantaje:

  • Edge competitiv
  • Distribuție mai largă
  • Mai multă interacțiune cu fanii
  • Feedback imediat

Teaser Live

Adăugarea live la strategia dvs. de promovare este o modalitate excelentă de a vă spori vizibilitatea. Toate platformele majore promovează fluxuri live deasupra altor tipuri de conținut, astfel încât un flux live pentru a vă prezenta următorul episod este o modalitate excelentă de a fi observat. Emoționați-i pe ascultători în legătură cu următorul episod, invitatul special, noul segment sau promoția pe care o desfășurați.

Spectacolul live
Producerea unui spectacol live oferă publicului oportunitatea de a experimenta un program unedited. Acest lucru oferă un element de surpriză și imprevizibilitate care îl face mai important pentru spectatori să se acorde live. În plus, vor primi o notificare că sunteți în direct.

Când mergeți live de la studioul de acasă sau de la un loc pe care îl utilizați pentru spectacol, unele provocări trebuie soluționate o singură dată. Câtă lățime de bandă aveți? Efectuați o configurare cu mai multe camere? Cum este iluminatul? Unele dintre acestea, s-ar putea să le fi rezolvat deja chiar și pentru fișierele la cerere.

Folosirea unei camere web pentru a vă transmite în flux producția este o modalitate simplă de a începe fără a fi expert în tehnologie sau a cheltui mulți bani. Dar, când doriți să aduceți invitați sau mai multe camere, este timpul pentru o cameră video dedicată. Acest lucru nu numai că va crește calitatea imaginii video, dar vă va permite, de asemenea, să îmbunătățiți fluxul cu intrări audio mai bune și să aveți ieșire HDMI care vă va permite să trimiteți fluxul video / audio live printr-un codificator video pentru o transmisie robustă chiar și atunci când nu faceți acest lucru. Nu aveți o conexiune la internet.

Dar am internet, de ce am nevoie de un codificator?
Fiabilitatea fluxului este întotdeauna esențială pentru spectatori și este mai provocatoare decât ați putea crede – chiar și atunci când utilizați LAN sau Wi-Fi. Un alt avantaj este că acum vă eliberează laptopul pentru alte utilizări.

Luați-vă spectacolul pe drum
Un exemplu extraordinar este un podcast pe care îl faceți deja în fața unui public (a se vedea Hollywood Babble-on de Kevin Smith ca un singur eșantion) – dar din când în când vă place să ieșiți într-un oraș sau loc nou, sau poate faceți un episod special de la un eveniment mare ca San Diego Comic Con aici.

Chiar dacă ați reușit să mergeți live de la locul ales, cum mergeți direct dintr-un nou loc pe care urmează să-l vizitați o singură dată? Acest lucru poate fi și mai provocator.

Codificarea portabilă legată face ca setarea dvs. să fie super portabilă, astfel încât să puteți transmite în direct din orice locație, indiferent de situația internetului. În plus, nu vrei niciodată să te bazezi pe o singură conexiune. Congestiile, fluctuațiile de rețea sau lățimea de bandă suficientă pot însemna dezastru pentru fluxul dvs.  Scapă de frică, astfel încât să puteți configura acest lucru oriunde și să intrați live, știind că fluxul dvs. va fi întotdeauna de cea mai înaltă calitate. Codificatorul portabil legat celular LiveU Solo a devenit o piesă esențială pentru echipamentele live.

Debutarea următorului dvs. stream live este o modalitate de a găsi noi spectatori care vor urmari apoi fișierele dvs. VOD. Veți putea extinde marca podcast-ului dvs. utilizând o abordare interactivă și captivantă. LiveU Solo și câteva decizii cu privire la alte echipamente, cum ar fi luminile și camerele, pot face ca transmisia să fie ușoară – fie dintr-un loc familiar (care ar putea fi casa ta!), fie din teren.

Unde să faci live-streamuri?
Care este platforma dvs. de distribuție a podcasturilor aleasă? Poate avea sau nu o opțiune video live. De exemplu, dacă distribuiți pe iTunes, nu puteți accesa live aceeași platformă. Dar puteți accesa live YouTube, apoi puteți face fișierul VOD disponibil mai târziu pe iTunes. La fel și cu Facebook.

Unele platforme câștigă teren cu podcast-urile care au o opțiune video live – cum ar fi Patreon. Nu numai că puteți merge în direct la Patreon, puteți alege, de asemenea, ca o transmisie live să fie disponibilă numai pentru anumite niveluri de pe platformă, făcându-l o recompensă pentru unii dintre patronii dvs. mai loiali. Patreon acceptă atât YouTube, cât și Crowdcast.io ca platforme live pentru a sprijini o postare Patreon – iar LiveU Solo acceptă ambele!

Echipamentul de care aveți nevoie
Dacă sunteți obișnuiți cu toate echipamentele necesare pentru a realiza un podcast excelent pentru a fi descărcat, s-ar putea să simțiți că saltul în direct nu este expertiza dvs. Și mai complicat – ce se întâmplă dacă călătorești ocazional (sau întotdeauna!) Cu podcast-ul tău?