LiveU colaborează la două proiecte suplimentare pan-europene 5G

4 Februarie

Proiectele de cercetare și inovare Orizont 2020 explorează tehnologiile 5G pentru comunitatea de difuzare și alte verticale

 

LiveU și-a sporit colaborarea cu parteneri europeni de vârf în proiecte de parteneriat public privat privat 5G Infrastructure (PPP), testând și validând cazurile de utilizare a conținutului și a producției de media pe testări avansate 16G Release 16. Obiectivele proiectelor sunt de a oferi comunității de difuzare și altor verticale informații despre performanța 5G în scenarii reale. Proiectele sunt finanțate de Horizon 2020, cel mai mare program de cercetare și inovare din UE.

LiveU este un partener de caz pentru tehnologie și utilizare în 5G Tours și în soluțiile 5G, unde servește și ca lider al grupului de lucru pentru media proiectului Leaving Lab. Ambele proiecte testează și analizează KPI-urile de performanță 5G, inclusiv cazurile de utilizare a mass-media legate de tehnologia de legare 5U LiveU. Participanții includ unii dintre cei mai mari operatori celulari și producători de echipamente celulare, televiziuni, parteneri verticali non-media, precum și AI și alți parteneri tehnologici, cercetători și medici universitari.

Tehnologiile de bază 5G validate includ tranșarea rețelei, Radio Nou (NR), latență scăzută, calcul / margine / cloud, SDN / VNF, orchestrarea serviciilor și multe altele, aducând viziunea 5G mai aproape de realizare. În cadrul acestor teste, unitățile de teren ale LiveU sunt utilizate în evenimente live, de exemplu, festivalul de la Torino, unde muzica orchestrală din auditorium va fi sincronizată în direct cu jucătorii de pe stradă (5G-Tours) și festivalul Patras, de unde vor fi transmise mai multe camere video o stradă aglomerată (5G-Solutions).

Baruch Altman, AVP Technologies and Projects, LiveU, a declarat: „Suntem încântați să colaborăm cu unii dintre actorii de vârf din ecosistemul celular și media european în aceste proiecte importante 5G, contribuind la tehnologia noastră mondială și la celulele reale din lume. și transmite experiență. Rețelele emergente 5G oferă oportunități interesante pentru legarea celulară inteligentă. Lecțiile învățate din aceste teste de validare 5G vor fi utilizate în produsele noastre și vor aduce avantaje imediate clienților noștri. Nu există nicio îndoială că legătura celulară va continua să joace un rol important în transmisiile în direct, deoarece implementarea mai largă a rețelelor 5G are ca rezultat o utilizare comercială mai mare. “

Proiectul 5G-Solutions ICT-19 RIA „5G Solutions pentru cetățenii europeni” își propune să demonstreze și să valideze faptul că 5G oferă verticale proeminente ale industriei, cu acces omniprezent la o gamă largă de servicii prospective, cu comenzi de îmbunătățire peste 4G, aducând astfel viziunea 5G mai aproape de realizare. Proiectul prevede validarea a peste 140 de KPI pentru 20 de cazuri inovatoare și eterogene de utilizare care necesită capacități de performanță 5G și care se așteaptă să aibă un potențial ridicat de comercializare în viitor. (Programul de cercetare și inovare Horizon 2020 al UE nr. 856691).

Proiectul 5G-Tours ICT-19 RIA „SmarT mObility, mass-media și e-sănătate pentru TURISTICI și cetățeni” implică încercări avansate de validare 5G în mai multe industrii verticale, desfășurând încercări complete de la capăt pentru a aduce 5G la utilizatori reali pentru treisprezece reprezentanți. cutii de utilizare. Proiectul va oferi servicii apropiate eficiente și fiabile pentru turiști, cetățeni și pacienți din trei tipuri diferite de orașe: Rennes, Torino și Atena. (Programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al UE nr. 856950).

LiveU a fost anterior implicat în proiectul 5G-XCast, finalizat anul trecut. Proiectul colaborativ de doi ani s-a concentrat pe conceperea, evaluarea și demonstrarea unei arhitecturi de rețea 5G conceptual și orientată spre viitor pentru furnizarea de medii imersive la scară largă. Tehnologia wireless de bandă largă de mare viteză wireless LiveU, Databridge, a fost utilizată pentru a permite convergența rețelelor fixe și celulare. (Grantul programului de cercetare și inovare al UE Orizont 2020 nr. 761498).